Att acceptera sig själv

Det inte alltid enkelt att bli accepterad för den man är. Det kan exempel bero på ens hudfärg, sexualitet, utseende eller beteende. Människor är väldigt snabba med att skaffa sig en uppfattning om andra människor de egentligen inte känner alls. Detta är självklart ett problem i dagens samhälle och något vi borde bli bättre på att motarbeta. Tyvärr är aktiviteten väldigt låg och man arbetar inte alls mycket med detta i skolor, föreningar, jobb eller andra passande platser. Ofta leder det till mobbning och andra trackasarier. Man ska aldrig acceptera och inte tveka på att gå mot attack, eller försvar, om detta skulle hända dig.

Ibland kan det också vara så att man skapar sig en falsk uppfattning om hur andra uppfattar en. Detta beror på i de allra flesta fall att man tidigare varit utsatt på något vis och sedan flyttar till en ny miljö med andra människor. Man tror att dessa okända människor kommer ha samma uppfattning som de andra hade. Det är här det inte får gå fel när man börjar lära känna nytt folk i en ny umgängeskrets. Det gäller att komma ihåg att dessa människor inte alls känner dig och du kan vara dig själv och de kommer förhoppningsvis respektera dig.

osäkerhet

Vad bottnar osäkerhet i? Som vi har pratat om så bottnar det ibland i mobbning och ibland i att man själv tror andra har en uppfattning om en själv vilket de inte har och fastställer den uppfattningen. Ibland kan man störa sig på något i sitt utseende, det kan exempelvis vara ett ärr på ett olämpligt ställe. Man känner sig helt enkelt olik. Det är viktigt att komma ihåg att man kan inte bli normal så att säga, det finns ingen sådan person. Alla människor har något som gör att de sticker ut. Detta är bra! Om alla vore likadana, hur vore världen då? Tråkig minst sagt!

Det finns psykologer som sysslar med utseende frågor som man kan besöka och bli erbjud tips. Hjälper inte detta och man känner sig fortfarande osäker angående sitt ärr kan man få en laserbehandling. Det går ut på så vis att du besöker en klinik som sysslar med laserbehandlingar och låter de bedöma ditt ärr. De kan inte garantera att det försvinner men att du reduceras. Att ta bort ärr kan vara något jobbigt men egentligen inget man behöver oroa sig för. Tänk på att vara säker på att du vill genomföra detta innan du bestämmer dig för något!