Baktillbehör för hemmabagaren

Att baka är uppskattat av stora som små. Att skapa något från grunden, se det färdiga resultatet och sedan avnjuta skapelsen är en obeskrivlig känsla. Det är en perfekt sysselsättning med kompisar, barnen, partnern eller om du har en söndag att spendera för dig själv. Är du en van bagare kanske det är dags med nya baktillbehör för att få igång inspirationen igen. Bakning har blivit riktigt populärt och du hittar baktillbehör i allt från trendiga heminredningsbutiker till hyllorna i snabbköpet.

Formar

En ny form väcker nytt liv i äppelpajen. Du kan hitta säsongsbetonade formar som passar bra till jul, påsk eller alla hjärtans dag. Om du ska baka muffins eller kanelbullar finns pappersformar med tusentals olika mönster. Du kan även hitta formar där du kan göra dina egna dekorationer. Skapa fina detaljer av smält choklad och skapa bästa födelsedagstårtan. Är det dags för möhippa kanske en form ”för vuxna” gör festen extra rolig.

Baka pepparkakor

Förkläden

Glöm farmors gamla förkläde eller det där förklädet du gjorde i syslöjden för hundra år sedan. Med ett inspirerande och snyggt förkläde hängandes i köket blir bakningen ett tillfälle att klä upp sig och göra någonting roligt.

Garneringstillbehör

Garneringen är oftast den roligaste biten av bakningen. Med rätt baktillbehör kan du skapa garneringar som på ett riktigt bageri. Pepparkaksformerna är inte de enda garneringsutstickarna på marknaden länge. Du kan hitta alla möjliga utstickare som du kan använda på kaksmeten, marsipan eller direkt i bakverket. Om grädde är din akilleshäl hittar du många varianter av spritsar som ger dig möjlighet att skapa riktiga konstverk.

Strössel, färg och glitter

Vad är väl en kaka utan lite strössel, färg eller glitter? När jag säger strössel pratar jag förstås inte bara om den multifärgade karamellströsseln som toppar varje mjukglass. Marknaden har fullkomligt exploderat och du hittar strössel i alla tänkbara former, färger och smaker. Vill du ha större dekorationer finns färdiga sockerfigurer i allt från blommor till ankor.