Helsingborg – Sundets Pärla

Skånes stolthet, Sundets Pärla.. Kärt barn har många namn, det är givetvis Helsingborg jag talar om. Den skånska staden som ligger i nordvästra skåne. 

Under sommarhalvåret är Helsingborg speciellt vacker, nära till havet och en befolkning på över 100 000 invånare som smyger ut när solen tittar fram på vårkanten. Att hänga i stadsparken eller att sola på Gröningen är lika naturligt som att handla mat. Helsingborg pulserar verkligen under sommarmånaderna, trots detta så är det långt ifrån dött under vinterhalvåret.

Helsingborg stad tillhör en av de största städerna i Sverige, här hittar man något som passar alla. I centrum hittar man många nattklubbar och barer. Välj själv om du vill ha ett lite lugnare ställe att gå till eller om du vill ösa till solen går upp. Det finns flera nattklubbar som stänger 04-05 på morgonen och är du en partymänniska, så är det här ett givet val om du kommer på besök.

Det finns dock en hel del lugnare ställen och eftersom det snart är sommar, tänkte jag prata om två uteserveringar som verkligen är hjärtat av Helsingborg under sommarhalvåret. Hamnpaviljongen, restaurangen/baren har funnits där så länge man kan minnas och passar både yngre och äldre. Här njuter du av goda drinkar och härligt sällskap med havet bredvid, på kvällarna finns där såklart värmare så det blir mysigt att sitta ute sent på natten.

Den andra uteserveringen ligger bara några meter bort och heter Docken, här håller främst yngre personer till och är ett perfekt ställe att börja kvällen på innan man drar vidare till Cardinal eller Tempel.

Helsingborg stad erbjuder mer än ett livligt nattliv och härliga uteserveringar, inte långt ifrån alla klubbar och pubar ligger den kända shoppinggatan Kullagatan, här hittar du både vardagliga affärer som H&M och Clas Ohlson till allt mer exklusiva som Zgander och Zebra. Varför inte stanna på en fika på något cafe i närheten av Kullagatan? Kullerstenarna ger ett väldigt mysigt intryck och det är lätt att känna sig hemma!

Utanför staden hittar man mer shopping, nämligen ett av Sveriges största köpcenter. Väla Centrum har man kanske hört talas om och har du inte gjort det, så kommer du att älska det om du kommer på besök. Här finns ett stort restaurangtorg med något för varje smak, affärerna består av både vardagliga märken och de allra exklusivaste.

Ikea’s varuhus ligger intill Väla Centrum och tillhör några av det största i Sverige och utanför centret ligger större elektronikaffärer så som Siba och Elgiganten. Leksaksaffärer, mataffärer och stora byggvaruhus.

För att nämna några sevärdheter så finns den mysiga landborgspromenaden som går igenom hela staden i stort sett, kärnan är såklart ett måste att se. En gammal borg som användes när Helsingborgarna försvarade sig mot Danmark.

På tal om Danmark så ligger det bara 20 minuter bort med båt, det är då Scandlinesfärjorna man åker som kostar runt 50 kronor tur och retur. Helsingör i Danmark har en del att erbjuda också och stannar du några dagar i Helsingborg så rekommenderas en tur över med färjan till vårt grannland.

Shopping, Nattliv, Sevärdheter och nära till Danmark.. Helsingborg har verkligen mycket att erbjuda och det som skrivits här var långt ifrån allt man kan uppleva i Sundets Pärla