Populärt pyssel

Pysslet har börjat hitta in i våra hem igen och allt fler pysslar med olika saker på sin fritid. Det är framförallt vissa typer av pyssel som fått sin renässans. En populär typ av pyssel som blivit mer och mer vanlig är att pyssla med egna smycken. Många tycker om att sitta och pyssla med egna pärlor, stenar och annat och sätta ihop sina egna armband, halsband eller örhängen. Med hemmapysslade smycken får man personliga och unika smycken som är trevliga att använda själv och även uppskattade presenter om man ger bort dem. Det finns många olika butiker och webbshoppar där man kan handla material för smyckestillverkning. Möjligheterna är många och det är bara att låta kreativiteten flöda.

pyssel

En annan populär typ av pyssel är faktiskt bakning och egen godistillverkning. Runt julen är det vanligt att vi hittar in i våra kök och pysslar med pepparkakor, lussebullar och knäck. Men varför pysslar vi inte mer i köket under resten av året? Att ha hemmagjorda godsaker hemma är alltid trevligt. Har man gäster blir de ofta imponerade av hembakade kakor, bullar, tårtor eller godis. Bakpyssel ger även det bra gå bort-presenter. En typ av pyssel vars popularitet går i vågor är virkning och stickning. Under senare år har trenden kommit tillbaka och det har till och med varit modernt att ha egenstickade mössor, vantar eller halsdukar.

Många tänker kanske att det bara är äldre personer som stickar saker till sina barnbarn, men på sistone har pysslet nått ner i åldrarna och även många ungdomar stickar och virkar. Det kan vara väldigt avkopplande att sitta och sticka eller virka och för många är det ett trevligt sätt att varva ner efter en stressig dag. Syjuntorna har även fått något av en comeback och fler och fler väljer att sticka, virka och sy i grupp.

Separator image Posted in Övrigt.