Present

Att hitta en grym present kräver sin man eller kvinna. En bra present kan väcka många känslor, både bra och dåliga. Det är därför mycket viktigt att du har lite koll på den personen du köper presenten till, missar du kan det tyvärr bli ett känslomässigt antiklimax. Många människor har en värdegrund som de står på och fattar beslut utifrån den. Detta avspeglar sig väldigt tydligt när det gäller val av gåva. Du kan komma att störa denna värdegrund om du exempelvis ger en vegetarian en jaktupplevelse, eller varför inte ge IT-sture biljetter till en fotbollsmatch, eller barnkläder till någon som är singel. Egentligen så vet vi allt detta, problemet är bara att vi inte alltid tänker efter innan vi ger bort våra presenter. Det blir ofta väldigt stressig när en present ska köpas och oftast är det expediten i affären som får agera vårt samvete och eftersom de inte känner personen ifråga kan det bli helt fel.

köpa present

Tanken med denna artikeln är att ge några handfasta tips på hur du på ett konkret sätt kan höja lägstanivån för dina presentinköp!

Börja med att snacka med mottagarens närmaste krets, kanske det finns någon du känner lite extra bra. Då kan du säkert få den personen att berätta lite nostalgiska saker, det är precis detta du vill åt då du vill försöka ge mottagaren något som har någon form av personlig anknytning.

Ett exempel kan vara en vän som vill ha en upplevelse och du har pratat med en nära vän som har berättat att det personen alltid längtat efter är en upplevelse på ett spa. Eftersom personen du pratat med inte är mottagaren kan denna presenten komma att bli en riktigt höjdare.

Vad vi försöker säga är att de bästa presenterna brukar alltid vara personliga. Vill du göra stordåd så skaffar du en personlig present baserat på kunskaper du fått av en närstående till mottagaren. Då blir det en present som både är personlig och överraskar.