Remote desktop som applikation till iPhone

Remote desktop, eller fjärrskrivbord som det ibland kallas på svenska, innebär att du kan nå din dator från en annan dator, så länge du har tillgång till din dators adress och lösenord. Eftersom uppkopplingen sker via internet så är själva adressen egentligen en IP-adress, alltså den elektroniska adress som man kan spåra en dator genom. Remote desktop är en tjänst som följer med de flesta operativsystem, eftersom vi idag har börjat ställa krav på att allt vi arbetar med ska gå att nås överallt. Med remote desktop kan du nå dina filer och dokument genom dina andra datorer, till exempel i hemmet, men du kan också logga in på datorn du vill ansluta till från till exempel ett internetcafé. Detta är väldigt praktiskt för den som befinner sig utomlands och behöver nå en fil på hem- eller jobbdatorn.

Remote desktop som app till smartphones

Det finns nu möjlighet att ladda ner fjärrskrivbord som applikation till iPhone och andra smartphones. Detta gör dig än mer mobil än innan och är ett naturligt steg till att vi kan nå all information från vilken fysisk plats som helst. För den som gärna reser med sin smartphone eller surfplatta istället för laptop så erbjuder detta goda möjligheter att snabbt kunna utföra lite jobb på semestern eller varför inte på flygplanet när man är på väg utomlands.

fjärrskrivbord som applikation till iPhone

Nå din skrivare med Remote Desktop

Eftersom du kan styra datorn precis som om du själv satt vid den, så kan du så klart också styra maskiner kopplade till datorn du styr. Detta gör att du till exempel kan skriva ut saker genom att ansluta via fjärrskrivbord. Till exempel kan man då ansluta en fjärrstyrd skrivare till en dator som i sin tur fjärrstyrs från en annan dator.