Skillnad på kopieringspapper och vanligt papper

Tonvis med papper förbrukas varje dag på kontor i hela världen. Även om en del av informationen och kommunikationen numera sker och sparas elektroniskt kommer nog papper aldrig att försvinna helt och hållet i kontorsvärlden, i alla fall inte på många år. Den vanliga kontorsarbetaren tänker knappast på vilket slags papper det är som skrivaren spottar ut, men faktum är att det kan vara en ganska stor skillnad på olika papper och därför lönar det sig att göra en liten jämförelse mellan olika kopieringspapper då det är dags att köpa mer papper till kontoret.

Olika papper

Men går det inte att bara använda vanligt papper i skrivaren? Måste man verkligen betala extra för kopieringspapper då vanligt papper är mycket billigare? I princip går det att använda vanligt papper också, men önskar man sig en bra kvalitet på utskrifterna lönar det sig ofta att betala lite mer för kopieringspapper av bättre kvalitet. Det finns många olika slags papper man kan välja mellan och de skiljer sig i bland annat tjocklek, format och glansighet. Även färgen på pappret kan skilja mellan olika papper och vissa är vitare än andra. Kom också ihåg att alla kopieringspapper inte är kompatibla med alla kopieringsmaskiner.

kopieringspapper till kontoret

Välj papper efter användningsområde

När du ska köpa kopieringspapper till kontoret bör du fundera på till vilken slags utskrifter det ska användas. Ska de användas för intern kommunikation eller för arkivering duger det ofta bra med vanligt papper, men om pappret ska användas till olika utskrifter i marknadsföringssyfte, som t.ex. broschyrer eller reklamblad, så lönar det sig att använda kopieringspapper av bättre kvalitet som även ger snyggare utskrifter med ett mer professionellt utseende – vilket självklart är viktigt för företagets image. Men det är inte enbart kvalitén som gäller på pappret om man ska marknadsföra sig, utan såklart också innehållet. Men känslan är lika viktig där när man håller i pappret. Det finns även en del kopieringspapper med lukt.