Tips för ett bättre spelande

Många älskar spel och med spel kommer mycket erfarenhet. Erfarenhet av spelets regler, motståndarna och knep. Trick och knep är just sådant man behöver för att utveckla sitt spelande och bli det som man alltid drömt om, en vinnare! Att bli världsmästare inom spel är självklart ingen lätt sak och det är inte ofta som det finns just sådana spel. WSOP är dock ett undantag och är ett VM-spel i poker. Här gäller det att spela ett flertal spel för att ens komma till final och till slut ta hem hela spelet. I år var det en 27-årig kille vid namn Martin Jacobson som vann hela spelet. Han vann nästan 10 miljoner dollar och som motsvarar cirka 83 miljoner svenska kronor.

Hur blir man duktig på spel?

Det finns gott om duktiga människor i världen och alla har någon kunskap som de besitter som är unik och lite bättre än alla andra. Att vara duktig på spel kräver att man har koll på en hel del saker och att man har talang för det. Vissa påstår att det handlar om tur men så är inte alltid fallet utan ofta handlar det om skicklighet och hur observant man är. En skicklighet för spel är inte något som alla kan skaffa utan det bör sitta i ryggraden för att man ska kunna bli duktig.

Många kan argumentera att det inte är möjligt att vara bra på exempelvis slots online, men det går också att påstå motsatsen. Alla spel går att spela med hjälp av en strategi, hur utvecklad den strategin kan vara handlar mycket om spelet. Även om spel som spelautomater (slots) är baserade mest på tur så är det viktigt att t.ex utnyttja olika kasino bonusar och att hålla sig till sin bankrulle för att få ut det mesta i underhållsvärde när man spelar spelet.

spelautomat

Ett pokerspel däremot är helt uppbyggt på olika strategier. Pokerspelet är byggt runt ett set av regler och bluffsystem som anpassas efter individen. Med poker är det mycket intelligens, strategi och väldigt lite tur som gör att man vinner. Man kan ha dåliga kort och ändå ta hem hela spelet om man spelar tillräckligt bra.

Attribut som krävs för att t.ex vara en skicklig pokerspelare är:

  • God kunskap om spelet
  • Observationsförmåga för folks beteende, miner och gester
  • Att själv kunna dölja sitt egna ansiktsuttryck, att ha ett pokerface helt enkelt
  • Att kunna tolka sina egna korts värde kombinerat med de på bordet samt vad andra kan ha
  • Att ha mod att satsa
  • Att vara smart nog att veta när man ska låta bli