Var inte allt för personlig på ditt CV

Det är en konst att skriva ett bra CV som fångar arbetsgivarens uppmärksamhet vid just dig och inte till någon av de många andra sökande. Ett misstag som många gör är att de blir alldeles personliga. Visst ska du framstå som en bra person, men din arbetsgivare kommer inte att tycka att din talang att kunna vända pannkakor i luften ses som ett stort attribut, om det inte är inom restaurangbranschen förstås.

Familjeförhållanden

Visst kan du skriva att du är gift eller änkling men börja inte att beskriva hela släkten och djupgående om familjebanden. Det räcker med ett enda ord, sambo. Så länge det inte handlar om något som är relevant för arbetsplatsen. Med relevans menas att det är något som påverkar arbetet. Det kan vara att din sambo eller mamma arbetar inom ett yrke eller företag som kommer att påverkas av din anställning. Inom flera branscher får par inte arbeta tillsammans eftersom de kan ge varandra gynnsamma fördelar.

skriva ett bra CV

Intressen

Intressen är alltid bra att ha, och i vissa fall kommer din arbetsgivare vara intresserad av dem. Det är de som avser talanger som kan komma till användning inom det dagliga arbetet. Spelar du någon lagsport speglar det att du förmodligen är bra på att samarbeta med andra och fungerar väl i en grupp. Däremot behöver du inte skriva att du gillar att mysa framför tv:n med en skål popcorn och lista dina favoritfilmer.

Egenskaper

Många gånger kommer arbetsgivaren även fråga dig om dina negativa egenskaper, var ärlig men tänk igenom dit svar. Välj egenskaper som både kan framstå som positiva och negativa. Envis är ett exempel på en sådan egenskap. Nämn inte egenskaper som att du är morgontrött och alltid kommer försent.